Ben jij Hooggevoelig?

Loop je vast op het punt in je leven waar je nu bent?


Ben je op zoek naar helderheid en duidelijkheid in een of meerdere situaties in je dagelijkse leven?
Hooggevoelig Zijn?! | Spirit Wings
Hooggevoelig Zijn - burn-out

HoogGevoelig Zijn & werk


Wat is mijn Levensdoel?

Welk werk past bij mij?

Doe ik nu het juiste werk?


Voor veel mensen kunnen dit vragen zijn die zij zich op zeker moment zullen stellen.


Voor hooggevoelige personen speelt dit misschien nog meer, omdat zij gevoeliger zijn voor bijvoorbeeld werkomstandigheden. Ze zijn van nature meer bezig met zingeving.


Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze willen en gaan daar doelgericht op af. Voor veel hooggevoelige personen is het een hele zoektocht om het werk te vinden dat bij hen past en dat goed voelt. Werk waarin je tot je recht komt en je talenten kunt benutten. De zoektocht naar passend werk kan er een zijn vallen en weer opstaan. Het is hierbij de uitdaging je eigen pad te volgen en een evenwicht te vinden tussen je eigen behoeften en de eisen van de maatschappij.


Veel hooggevoelige personen hebben hun eigen behoeften en sluimerende wensen onderdrukt. Meestal uit een tekort aan eigenwaarde (‘dat kan ik toch niet’), of om aan de verwachtingen van de buitenwereld te voldoen. Dan is het de uitdaging om toch naar je innerlijke stem te luisteren en hier gehoor aan te geven. Blijf dus vooral zoeken naar de voor jou meest geschikte baan en werkomgeving.


Veel hooggevoelige personen zijn meer geneigd om werk te zoeken in een meer adviserende rol. Dat wil niet zeggen dat je als hooggevoelig persoon niet werkzaam kunt zijn in de zakenwereld. Je kunt je intuïtie, creativiteit en hooggevoeligheid ook hier heel goed inzetten. Vooral doen wat voor jou goed voelt. Want hoe beter je jezelf voelt, zowel lichamelijk als geestelijk, hoe meer je voor anderen kan betekenen.


Tijd en omgeving zijn belangrijke factoren voor Hooggevoelige personen. Zij functioneren over het algemeen beter in een wat rustiger werkomgeving, waarin er voldoende tijd is voor hun taken. Ook de werkomgeving is van invloed: zaken als geluid, licht, en werksfeer kunnen heel bepalend zijn voor een hooggevoelig persoon.


Een hectisch kantoor met veel herrie en stress is voor een hooggevoelig persoon niet wenselijk. Het is erg van belang om met betrekking tot je werk en je werkomstandigheden goed voor jezelf te zorgen. Wees je hier altijd bewust van en accepteer welke factoren voor jou van belang zijn om goed te kunnen functioneren.


Kom voor jezelf op en vraag gerust om een andere stoel, een rustiger werkplek of wat dan ook waardoor je je beter voelt op je werk. Laat het gerust weten als je niet tevreden bent of iets wilt veranderen want dan is er pas ruimte voor die verandering.


In welk beroep je als hooggevoelig persoon ook werkzaam bent je zult er altijd voor moeten waken dat je niet in je valkuilen valt. Een aantal valkuilen zijn: faalangst, perfectionisme en overprikkeling. Probeer tijdig je rust en ontspanning te nemen.


Veel hooggevoelige personen hebben moeite met het nemen van beslissingen. Je wilt zoveel en daarbij zijn er zoveel mogelijkheden die je aanspreken. Het is daarom een goede zaak je besluitvaardigheid te ontwikkelen. Het is beter een keuze maken en deze later bij moeten stellen dan helemaal niet kiezen en blijven dralen en stagneren. Hierin is het heel belangrijk om een keuze die je niet brengt wat je verwacht of gehoopt had, niet te zien als falen. Van elke tegenslag leer je weer iets en het verrijkt je als persoon.


HoogGevoelig Zijn & Burn-out


Een burn-out, een veelgebruikte populaire term, is een grote uitdaging met name voor hooggevoelige personen. Een burn-out kan worden gedefinieerd worden als een ‘staat’ van lichamelijke, emotionele en mentale uitputting veroorzaakt door langere tijd blootgesteld zijn aan situaties die emotioneel te hoge eisen stellen.


Deze emotionele eisen zijn vaak te wijten aan een combinatie van hoge verwachtingen en chronische stress gerelateerd aan een bepaalde situatie. Het gevolg van een burn-out is dat een persoon veel vatbaarder wordt voor stress, iets dat nog jaren en zelfs een levenlang kan aanhouden.


Een groot aantal mensen dat op een gegeven moment in hun leven met een burn-out te maken krijgt ontdekt dat ze daarna nooit meer kunnen functioneren op het hoge niveau van daarvoor.


Zit je als hooggevoelig persoon in een sleurbaan? Of je bent net uit zo’n baan gestapt?


Dan moet je het onderstaande goed in de gaten houden:

  • Je hebt nauwelijks energie;
  • Je hebt het gevoel depressief te zijn;
  • Je kunt weinig motivatie opbrengen;
  • Je mist de kracht om voor jezelf op te komen;
  • Je hebt het gevoel dat je niet meer vooruitkomt;
  • Je hebt last van vervelende lichamelijke klachten.


Als je het voorgaande allemaal of gedeeltelijk ervaart dan kan het zijn dat je tegen een burn-out aanzit of al een burn-out hebt. Je energie in al haar vormen is als het ware ‘opgebrand’.


Ook als in een baan zit waar je “geheel op je plek zit” dan kun je door overprikkeling van emoties en sferen in een burn-out terecht komen. Als je in dat geval de voorgaande ‘symptomen’ ervaart zoek dan hulp om beter met je hooggevoeligheid om te kunnen gaan.


Je zou het niet vermoeden maar als je geen werk hebt dan kun je ook in een burn-out terecht komen omdat je in bepaalde situaties te maken hebt met over stimulatie van emoties en dus energie. Je kunt vaak niet thuis brengen wat je voelt.


Wat kan Spirit Wings voor je betekenen om beter met je HoogGevoeligheid om te kunnen gaan?


Ik ga de onderstaande gereedschappen voor je inzetten:

  • Diverse Acces Bars Sessies om Rust, ruimte en Ontspanning te creëren. Meer info: klik hier
  • Ik kan je helpen om je energie beter te managen waardoor de kwaliteit van je leven heel erg vooruit gaat. Meer info: Klik hier 
  • Verder ga ik je coachen om in bepaalde situaties met je werk niet ondergesneeuwd te raken in de energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het deelnamen aan een vergadering met veel personen. Meer info: klik hier
  • Ook is het goed om als je Hooggevoelig bent een magneetsieraad te dragen. Meer info: klik hier


Ik kan je helpen om uit een periode van een burn-out te komen. Ook is het belangrijk dat je na de burn-out voldoende handvatten krijgt om te voorkomen dat het weer gebeurd.


Je zit nu in een burn-out en je hebt hulp nodig?


Je weet niet hoe je in je werk met je hooggevoeligheid om kunt gaan?


Je voelt je nu opgebrand en zit tegen een burn-out aan?


Wil je meer in balans komen om om lekkerder in je vel te zitten?


Maak dan een afspraak voor een verhelderend consult.